Sosyal Medya

Güncel

'O gece ‘güvenli ev’den dışarı çıkamamıştın'

‘Darbe gecesi Erdoğan tatil yapıyordu’ diyen Kılıçdaroğlu’na tepkiler artıyor. Kılıçdaroğlu’na, İstanbul’da askerleri selamladıktan sonra gittiği güvenli ev ile darbeci tankların çekilmesinin ardından sokağa çıktığı gün hatırlatılıyor.



Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun tepki çeken, “O gece CumhurbaÅŸkanı Marmaris’te tatil yapıyordu” sözleri, ‘hangi liderin nerede olduÄŸu tartışması’nı da beraberinde getirdi. 15 Temmuz gecesi dakika dakika yaÅŸananlar ise CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ana muhalefet lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu arasındaki ‘liderlik’ farkını da ortaya çıkardı.

ÖLÜMÜ GÖZE ALDI

MuÄŸla’da ailesiyle birlikte cuntanın suikastından son anda kurtulan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, televizyonlara telefonla baÄŸlanıp halkı direniÅŸe davet ettikten sonra cuntacıların elinde bulunan ve F16’larla üzerinde sorti yapılan Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’na inerek 20 bin vatandaÅŸla birlikte darbenin adeta seyrini deÄŸiÅŸtirdi.

ErdoÄŸan, “Öleceksek milletimle birlikte ölürüz” diyerek meydanlara çağırdığı milletle buluÅŸtu. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar bizzat darbeye direniÅŸe liderlik etti.

CHP LÄ°DERÄ° EVE KAPANDI

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ise, 2010 yılında yaptığı, ‘Darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım’ sözünü unutmuÅŸ tam tersine, darbe giriÅŸiminin ertesi günü YeÅŸilyurt’taki güvenlikli evden tanklar çekelince dışarı adımını atabildi. KılıçdaroÄŸlu’nun, Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’ın Genelkurmay’ı arayıp FETÖ’cü yaverlerin ‘Ordu emir komuta hiyerarÅŸisi içinde yönetime el koydu’ yanıtı aldıktan sonra süreç netlik kazanana kadar sessiz kalmayı tercih ettiÄŸi, hatta saat 23.00’de havalimanında cuntacı tankları selamlayarak eve gittiÄŸi, hükümet ve askeri yetkililerin ‘durum kontrol altında’ açıklamalarının ardından 16 Temmuzda, saatler 02.00’ye gelirken telefonla televizyonlara baÄŸlanarak cılız bir açıklama yaptığı belirtildi.

BİR SKANDAL AÇIKLAMA DAHA

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yeni bir skandala imza attı. Türkiye’nin planlı ve bilinçli ÅŸekilde darbe sürecine sokulduÄŸunu iddia eden CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu ifadeleri kullandı: “Açık ve net söylüyorum. Binali Yıldırım da duysun herkes de duysun. Türkiye, planlı ve programlı ÅŸekilde, bilinçli olarak bir darbe sürecinin içine sokulmuÅŸtur. Kapı gibi örneÄŸimiz var. Mehmet DiÅŸli, general. Kıta görevi yapmadan Genelkurmay’ın karargahına getiriyorsunuz bu adamı. Sonra terfi ediyor. Yine kıtaya göndermiyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘Siz karargahta kalacaksınız’. Hükümet diyor ki Mehmet DiÅŸli bu karargahta kalacak. Sonra bu kiÅŸi darbeyi yönetiyor. Mehmet DiÅŸli’yi Genelkurmay Karargahı’nda tutan siyasi irade kim? O siyasi irade Türkiye’yi yönetenlerdir.”.

DARBECÄ° ASKERÄ° SELAMLADI

- 15 Temmuz 2016, 22.00: Ankara ve Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere, muhtelif ÅŸehirlerinde emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik baÅŸladı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nda çatışma sesleri yükseldi, Ä°stanbul’da köprülerin kapatılmasının ardından Ankara’da F-16’lar havalandı ve ses duvarını aÅŸarak alçak uçuÅŸ yaptı.

- Saat 23.00: BaÅŸbakan Binali Yıldırım FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde/kalkışmada bulunduÄŸunu açıkladı.

- Saat 23.00: Ä°stanbul’a gelen Kemal KılıçdaroÄŸlu, Atatürk Havalimanı’ndan cuntacı askerleri selamlayarak YeÅŸilyurt’ta bir belediye baÅŸkanının evine gitti.

- Saat 23.25: FETÖ cuntası, TSK tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada ordunun yönetime el koyduÄŸu söylendi, korsan darbe bildirisi TRT’de yayımlandı. Cunta, Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat EÄŸitim Merkezi’ni bombaladı.

ABD’DEN SONRA KONUÅžTU

- 23.57 : Moskova’daki ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry “Türkiye’de barış, istikrar ve devamlılık olmasını umuyorum” açıklaması ile tepki çekti. FETÖ’nün darbe giriÅŸimi devam ederken,  ne demokrasi vurgusu ne de seçilmiÅŸ hükümete destek olmadığı, sürecin nasıl sonuçlanacağının ABD tarafından beklendiÄŸi sinyali verildi.

- 23.59 : Cumhurbaşkanı Erdoğan bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmadığını ifade ederek milli iradeyi sokağa inmeye çağırdı.

- 00.07 : CHP’nin resmi web sitesinden, KılıçdaroÄŸlu adına “Bu ülke darbelerden çok çekmiÅŸtir. Aynı sıkıntıların yeniden yaÅŸanmasını istemiyoruz” gibi, cuntacılara karşı direniÅŸ içermeyen veya tepki göstermeyen genel bir açıklama yapıldı.

- 01.35 Marmaris’te, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın kaldığı otele saldırıldı.

TANKLAR ÇEKİLİNCE, EVDEN ÇIKTI

- 02.05: CHP lideri KılıçdaroÄŸlu önce, “Ä°stanbul’dayız, dikkatle izliyoruz’ dedi, daha sonra gidiÅŸat deÄŸiÅŸince, “Kimden, nereden gelirse gelsin, ortak tavır takınılması gerekir” açıklaması yaptı

- 02.50 CumhurbaÅŸkanı’nı taşıyan uçak, cuntanın kontrolündeki Atatürk Havalimanı’na indi.

- 04.00:CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Havalimanı’nda milyonlara seslendi.

- 06.00: İstanbul boğaz köprülerindeki cuntacı askerlerin de teslim oldu, darbe girişimi fiilen bitti.

- 10.30: Kılıçdaroğlu, konuk olduğu partili bir belediye başkanının evinden sokağa çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.